Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Λεβαδειακός - ΜΕΤΕΧΩ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Λεβαδειακός


Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η 29η και προτελευταία αγωνιστική στη Super League, η οποία έχρισε πρωταθλητή και αποκάλυψε τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη Βέροια στη Football League.
Ο Ολυμπιακός με 64 βαθμούς στέφθηκε πρωταθλητής για 7η συνεχή χρονιά. Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν οι ΠΑΟΚ (58 βαθμοί), Παναθηναϊκός (54), ΑΕΚ και Πανιώνιος (από 52 βαθμούς). Υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία ο Λεβαδειακός (23 βαθμοί) μαζί με τη Βέροια (22). 

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα:
  • Ολυμπιακός - ΠΑΣ... 5-0
  • Πλατανιάς - ΠΑΟΚ... 1-3
  • Κέρκυρα - Πανιώνιος... 1-0
  • Παναθηναϊκός - Ατρόμητος... 1-0
  • Λεβαδειακός - ΑΕΚ... 0-2
  • ΑΕΛ - Ξάνθη... 1-0
  • Ηρακλής - Παναιτωλικός... 2-1
  • Βέροια - Αστέρας... 4-3
Πιο αναλυτικά:
 Στα πέντε τέρματα σταμάτησε ο Ολυμπιακός, κατακτώντας -εκτός απροόπτου, καθώς εκκρεμεί δικαστική απόφαση για ενδεχόμενη αφαίρεση 6 βαθμών, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ- το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 7ο συνεχόμενο (2011-2017). Στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός, σε μία παράσταση για έναν ρόλο, νίκησε με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με σκόρερ τους Μαρίν (στο 21'), Ντα Κόστα (24'), Ντε Λα Μπέγια (29' και 71') και Ντομίνγκες (με πέναλτι στο 81'). Επίσης, ο Τάκης Λεμονής έγινε ο πολυνίκης προπονητής της ομάδας, καθώς αυτό είναι το 4ο πρωτάθλημα που κατακτά στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».
 Σαν άνεμος πέρασε ο ΠΑΟΚ από τα Χανιά, νικώντας τον τοπικό Πλατανιά με 3-1 και εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της Super League. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ουαρντά (στο 4΄), Κάμπος (στο 8΄) και Σακχόφ (στο 63΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε (στο 78΄) ο Μενδρινός.
 Αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, ο Λεβαδειακός υπέκυψε στο τέλος κόντρα στην ΑΕΚ, που σκόραρε με τον Αραούχο (στο 87΄) κι με αυτογκόλ του Μουλόπουλου (στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων) για το τελικό 2-0, υπέρ των φιλοξενουμένων. Ένα σκορ που υποβίβασε τον Λεβαδειακό, με τον αστερίσκο πως δεν υπάρξουν πειθαρχικές ποινές σε άλλες ομάδες στη συνέχεια.
 Σε ένα χορταστικό παιχνίδι στη Βέροια, η τοπική ομάδα -ήδη υποβιβασμένη- επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 4-3, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει προβάδισμα 2-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. 
 Σε ένα μάλλον αδιάφορο παιχνίδι και τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο με 1-0 στη Λεωφόρο. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε ο Μολίνς στο 86ο λεπτό. Στο 90΄ αποβλήθηκε ο Φυτανίδης του Ατρομήτου με 2η κίτρινη κάρτα.
 Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη ΑΕΛ που πήρε τη νίκη η οποία τη διατήρησε στη Super League. Κόντρα στην Ξάνθη, η Λάρισα επιβλήθηκε 1-0 στο AEL FC Arena, με τέρμα του Αναστασόπουλου στο 24ο λεπτό, πανηγυρίζοντας την παραμονή της στην κατηγορία.
 Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Ηρακλή που παραμένει στη Super League. O Παναιτωλικός προηγήθηκε στο «Καυτανζόγλειο» με γκολ του Ρόσα στο 31ο λεπτό, όμως ο «γηραιός» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει τελείως στο σκορ και να πάρει μία πολύτιμη για αυτόν νίκη (τελικό αποτέλεσμα: 2-1). Σκόρερ των νικητών οι Περόνε (στο 53΄) και Μπαστακός (στο 85΄).