Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1) Δεν γίνεται να μην εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε εκδοχή ονομασίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά το πέρας της συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Αθήνας και των Σκοπίων στην Νέα Υόρκη. Θέση για το ζήτημα πήρε και το ΝΑΤΟδια στόματος του γενικού γραμματέα του.
2) Πολιτικά μηνύματα Τσακαλώτου μέσω... Μακρόν: Η κριτική Τσακαλώτου στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη μέσα από το σημερινό άρθρο του στον Monde.
3Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού. 
4Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο με καλάσνικοφ. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου έξω από μάντρα αυτοκίνητων. 
5«Φινάλε» για τον Τζιμάκο: Το «τελευταίο αντίο» στον ανατρεπτικό Τζίμη Πανούση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε ηλικία 64 ετών, είπαν συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές του στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης.
6) Βόρεια και Νότια Κορέα με κοινή σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς: Οι δύο χώρες έχουν ήδη παρελάσει μαζί στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ, του 2004 στην Αθήνα και του 2006 στο Τορίνο.
7Το Κέιπ Τάουν ξεμένει από νερό σε 90 ημέρες! Μετά από τρία χρόνια μιας άνευ προηγουμένου ξηρασίας, η πόλη έχει λιγότερο από 90 ημέρες νερό στις δεξαμενές της.
8Ποιος δολοφόνησε τον Όλιβερ Ιβάνοβιτς; Ενώ η υπόθεση της εκτέλεσης του σημαντικού πολιτικού των Σέρβων του Κοσόβου βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας, φόβοι εκφράζονται ότι το γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύκλο βίας σε μια τόσο εύθραυστη περιοχή. 
9Η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει στη Συρία: Οι Κούρδοι δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τις πόλεις τους εάν δεχθούν τουρκική επίθεση.
10Κρυογονική: Κυνηγώντας την αιώνια ζωή.'Ενα μείγμα επιστημονικής φαντασίας, επιστήμης και μεταφυσικής που υπόσχεται περισσότερα όσα μπορεί να τεκμηριώσει.